KION en Stichting Liz, dagbehandelingsgroep voor kinderen met een handicap, hebben de intentie om in maart 2022 een bso+ te openen in Lent, onder de naam bso Klimop+. Bij deze buitenschoolse opvang kunnen kinderen met en zonder handicap samen spelen, groeien en ontdekken. De + staat voor:
- Kleinschalig
- Vaste dagstructuur, rust en duidelijkheid
- Rustige sfeer
- Natuurlijke materialen
- Ontprikkelruimte

Bso Klimop+ biedt opvang aan maximaal 16 kinderen: 6 kinderen vanuit Stichting Liz en 10 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar van reguliere omliggende scholen. De kinderen vanuit Stichting Liz kunnen iets ouder zijn, afhankelijk van hun cognitieve ontwikkeling. Door het bieden van een vaste dagstructuur, passende activiteiten en een inrichting met natuurlijke materialen ontstaat er een rustige omgeving, waar de kinderen alle ruimte krijgen om te ontprikkelen na een drukke schooldag. Bso Klimop+ is bij uitstek geschikt voor jonge kinderen die gebaat zijn bij rust en kleinschaligheid, en gevoelig zijn voor prikkels.

Samen spelen en leren
In Nederland ontmoeten kinderen met en zonder beperking elkaar niet snel doordat ze gescheiden onderwijs en opvang krijgen. Stichting Liz zet zich in om kinderen met en zonder handicap met elkaar in contact te brengen en ze te laten ervaren hoe leuk het kan zijn om samen te leren en te spelen. Als kinderen dat al op jonge leeftijd ervaren, zullen ze het later ook vanzelfsprekend vinden om samen te leven.

Ruben Krijnsen, regiodirecteur KION: "De kinderen van Stichting Liz spelen al regelmatig samen met de kinderen van kinderdagverblijf Klimop. We zijn trots dat we deze samenwerking verder gaan uitbreiden met een bso+. Bij KION weten we als geen ander dat elk kind uniek is en zich op zijn eigen manier en tempo ontwikkelt. We kijken uit naar de opening van de groep waar alle kinderen samen kunnen spelen en van elkaar kunnen leren."

Vaste medewerkers
Bij bso Klimop+ zijn altijd twee vaste medewerkers aanwezig: een vanuit Stichting Liz en een vanuit KION. Deze medewerkers worden speciaal voor deze locatie aangesteld en waar nodig aanvullend opgeleid. De medewerker van Stichting Liz is gespecialiseerd in het begeleiden en waar nodig verzorgen of verplegen van kinderen met een handicap.

Bekijk de locatiepagina van bso Klimop+ voor meer informatie.