Naar aanleiding van de aflevering van Zembla willen wij jullie laten weten dat alle kunstgras speelveldjes van KION veilig zijn. Op onze eigen velden is geen infill gebruikt. Daarnaast zijn wij geïnformeerd door de Gemeente Nijmegen over de situatie van de gemeentelijke kunstgrasvoetbalvelden. Dit bericht staat hieronder. De kunstgrasvelden bij sv Juliana '31 in Malden hebben wel het besproken infill van SBR. In overleg met de voetbalclub laten we de kinderen van bso Drakenfort tot nader order op een (ander) grasveld spelen. De betreffende ouders ontvangen hierover bericht op maandag 10 oktober 2016. 

Gemeente Nijmegen - R. Helmer-Englebert - Wethouder Wethouder Wijken, Openbare Ruimte, Onderwijs, Sport en Accommodaties: 
Op 5 oktober heeft het televisieprogramma Zembla haar uitzending gewijd aan infill op de kunstgrasvoetbalvelden. De infill van gemalen autobanden (SBR) staat vanwege mogelijke gezondheidsrisico's ter discussie, zo laat het programma zien. De uitzending van Zembla heeft al tot vragen geleid bij de gemeente en leden van uw Vereniging hebben misschien ook vragen. Voor mij is dit aanleiding u te informeren over de situatie in Nijmegen. De gemeente Nijmegen heeft een groot aantal jaren geleden de keuze gemaakt om geen infill uit gemalen autobanden toe te passen. Wij passen op de kunstgrasvelden die in eigendom zijn van de gemeente Nijmegen de infill van synthetisch rubber (TPE) toe. Op dit moment is er nog één uitzondering nl. het kunstgrasveld dat gebruikt wordt door de N.E.C. amateurs. Dit veld wordt echter eind van dit jaar vervangen zodat ook dit veld aan de gemeentelijke voorwaarden voldoet.