Na een enthousiaste toespraak van burgemeester Bruls, is op 22 september het nieuwe gebouw van brede school Brakkenstein officieel geopend. Eddy Brunekreeft, bestuurder van KION, en Lucienne van den Brand, bestuurder van Stichting Sint Jozefscholen boden gezamenlijk een vlag aan tijdens de feestelijke opening. Het gebouw was de hele dag open voor bezoek van geinteresseerden. Basisschool Brakkenstein deelt het gebouw met het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang van KION. Hierdoor is deze locatie een vertrouwde plek voor kinderen en kennen ze al veel gezichten wanneer ze naar de basisschool gaan. Dit maakt de overgang een stuk makkelijker. 

Het kinderdagverblijf heeft kleine groepen waarin veel persoonlijke aandacht is voor elk kind. Door het gebruik van natuurlijke materialen en rustige kleuren, hangt er een prettige sfeer. De pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen om op avontuur te gaan op hun eigen tempo. 

Bij bso Brakkenstein hebben de kinderen na schooltijd alle ruimte om met hun vrienden te spelen, zich terug te trekken met een boek of mee te doen aan de activiteiten die zijn opgezet. De kinderen zitten bij hun leeftijdsgenootjes en het programma is aangepast op de ontwikkeling die hoort bij hun leeftijd.