Peuters van KION De Wegwijzer openen Dierenbeweegpad in Winssen

Stampen als een olifant, trippelen als een muis en springen als een kangoeroe: dat deden de kinderen van KION-kinderopvang en basisschool de Wegwijzer in Winssen gisteren vol overgave. Samen met pedagogisch medewerkers en leerkrachten openden zij het fonkelnieuwe Dierenbeweegpad in Winssen. Na afloop ontvingen alle kinderen een mooie dierensleutelhanger.

Opening dierenbeweegpad website

Het Dierenbeweegpad is een route van ongeveer 1 kilometer, die jonge kinderen samen met hun ouders, verzorgers, opa’s of oma’s kunnen ontdekken. Langs de route zoeken de kinderen naar speciale stoeptegels met afbeeldingen van dieren die hen unieke ‘dierenopdrachten’ geven, zoals stampen als een olifant en kwispelen met een hondenstaart. De route kan lopend of met een loopfietsje of step worden gedaan.

Het team van KION-kinderopvang De Wegwijzer heeft meegewerkt aan de route. Clustermanager bij KION, Selma de Bruijne: "Het Dierenbeweegpad nodigt kinderen uit om op ontdekkingstocht uit te gaan. Lekker in de buitenlucht bewegen wordt zo nog leuker. Ik weet zeker dat de kinderen in Winssen er veel plezier aan gaan beleven. De route start bij ons voor de deur, dus wij gaan er zeker gebruik van maken."

Het Dierenbeweegpad in Winssen is een initiatief van Beuningen Samen in Beweging, Kansrijke start, KION Kinderopvang De Wegwijzer en de gemeente Beuningen. Dit is het tweede Dierenbeweegpad; in september 2023 werd er al een Dierenbeweegpad geopend in Beuningen.

 

Bekijk onze locatie De Wegwijzer

 

 

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer