Terwijl mijn dochter een kerstkransje oppeuzelt en roept hoe kerstig ze zich hierdoor voelt, neemt mijn bijna tweejarige zoon stiekeme hapjes uit de kransjes die nog in de boom hangen.
We hebben alle vier vakantie! Oké, na het typen van dit stukje begint het voor mij pas echt.

Op de een of andere manier voelt het hebben van twee weken vakantie alsof het al je problemen gaat oplossen. Heerlijk even niets, gewoon een beetje rommelen en ontspannen.
En ja, we kunnen met twee jonge kinderen niet heerlijk samen uitslapen of zonder gedoe doen waar we zin in hebben, maar we kunnen wel lekker de hele ochtend in onze pyjama’s hangen…zelfs de hele dag als we zouden willen. Niets moet….kerstdagen…afzwemmen…er wordt er eentje twee jaar… oud en nieuw…oké, oké er zijn wel degelijk een aantal dingen die we moeten. Maar goed, het zijn alleen maar leuke dingen. En tussendoor doen we lekker niets!

We maken ons niet te druk om dingen die we zouden moeten doen, omdat het vakantie is. Activiteiten die we zouden moeten ondernemen, tijd die we nuttig zouden moeten besteden.
Als we de hele dag in onze pyjama’s spelletjes willen spelen…dan doen we dat.
Over voornemens voor het nieuwe jaar heb ik nog niet nagedacht, maar ik vind dit een goed voornemen voor deze vakantie!

Nou dat was het dan voor 2019!
Ik wens iedereen fijne feestdagen en een spetterend uiteinde.
Geniet van knus en gezellig en laat de zorgen en het moeten even los.

Suus Sas woont samen met haar vriend, dochter (5) en zoon (bijna 2) in Nijmegen. Ze is stafmedewerker Pedagogiek en blogger bij KION en schrijft elke week over haar belevenissen met (vooral haar eigen) kinderen.