Buitenspelen is het fijnste dat er is. Je ontdekt je zintuigen en leert ontzettend veel! Hieronder hebben we een aantal spelletjes verzameld die je kunt doen met een groepje kinderen of met jouw gezin. Heerlijk de buitenlucht in. Veel plezier!

1. Blikgooien

Op tien frisdrank blikjes verf je een getal uit de reeks van 1 tot en met 10. Maak een toren van deze blikjes op de tuintafel: onderste rij vier, de rij daarboven drie en verder. Markeer de plaats waar je gaat staan met gooien. Iedereen mag de bal drie keer gooien en wie de meeste punten heeft, is de winnaar.

2. Indianenspel

Indianen dansen de zonnedans. Kun jij dat ook? Ga eerst op zoek naar de indianenkleren en schmink jezelf of de ander als indiaan. Iedereen danst op één been in een grote cirkel op de grond. Indianen werpen ook met een lasso. Je kunt deze ook zelf maken door een touw door een hoepel te knopen. Zoek een (hoge) paal of leg een knuffel op de grond. Nu probeer je de hoepel om de paal of over de knuffel te gooien. Je kunt ook spelen om wie de beste is.

3. Dingenzoekertje

Een van jullie zoekt een voorwerp buiten op straat of in het bos. Laat dit aan de anderen zien en laat hen een voorwerp zoeken dat er bijna precies zo uitziet. Als je niet zegt waar je het gevonden hebt maak je het een stuk moeilijker!

4. Zeepschaatsen

Leg een groot stuk zeil op de grond. Maak schuim met water en zeep en verspreid dit over het zeil. Om je schoenen te beschermen knoop je plastic tassen over je schoenen en als het warm genoeg is lekker op je bloten voeten. Ga op het zeil staan en probeer zo snel mogelijk met glij- of schaatsbewegingen naar de andere kant te komen. Je kunt ook op een zwemband gaan liggen en naar de overkant glijden. Roetsj...

5. Boompje verwisselen

Een van jullie is de tikker en je spreekt af welke bomen bij het spel horen. Iedereen, behalve de tikker, gaat bij een boom staan. Als de tikker roept "Wissel" gaat iedereen naar de boom van een ander. De tikker loopt ook snel naar een boom. Wie geen boom heeft is de nieuwe tikker.