Ouderbijdrage peutergroepen

Hoeveel kost de peutergroep?

De kosten van de peutergroep, voormalig peuterspeelzaal, zijn afhankelijk van de gemeente waarin je woont. Als een van de ouders niet werkt of studeert, kun je in aanmerking komen voor een bijdrage van de gemeente. Deze gemeentelijke bijdrage is inkomensafhankelijk. Je betaalt altijd een ouderbijdrage.

Bekijk de hoogte van de ouderbijdrage, tarieven 2024, voor de peutergroepen in jouw gemeente:

Elke gemeente bepaalt zelf het beleid rondom peuteropvang. De kosten voor het aanbieden van peuteropvang liggen hoger dan het door KION gehanteerde uurtarief. Het verschil tussen het KION uurtarief en de kostprijs wordt door de gemeente aan KION vergoed. Let op: mocht jij niet in aanmerking komen voor deze vergoeding, bijvoorbeeld omdat je in een andere gemeente woont, dan betaal je dit verschil zelf. Als je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag dan kun je voor deze uren wel een aanvraag indienen bij de belastingdienst. Neem voor meer informatie contact op met onze afdeling Klantrelaties.

Wijzigingen doorgeven

Verandert je inkomen? Dan verandert mogelijk ook de ouderbijdrage. Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. Je kunt hiervoor het formulier ‘Gezinsinkomen’ gebruiken. Print het formulier uit, vul het in, scan het in en mail het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Recht op kinderopvangtoeslag?

Als beide ouders werken en/of studeren, kom  je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag (KOT). Deze kun je aanvragen bij de Belastingdienst. De bruto uurprijs voor de peutergroep vind je bij Tarieven. Wil je weten wat jouw netto kosten voor de peutergroep zijn en hoeveel toeslag je krijgt, raadpleeg dan de Rekenhulp.

Meer informatie nodig?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij de verschillende peutergroepen, dan informeren de medewerkers van Klantrelaties je graag. Zij zijn bereikbaar via 024 382 26 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer