Als een van de ouders niet werkt en/of studeert kom je voor een peutergroep in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente. Deze ouderbijdrage is inkomensafhankelijk. Als het gezinsinkomen van ouders die een kind hebben bij een (VVE) peutergroep verandert dan kun je dat doorgeven via het formulier 'Gezinsinkomen' (printen, invullen, scannen en mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Situatie gemeente Nijmegen

Voor ouders waarvan het kind naar een peutergroep in de gemeente Nijmegen gaat en waarvoor de Wet kinderopvang niet geldt, is onderstaande tabel. De bedragen op deze tabel gelden alleen als ouders bij de overeenkomst ook de gevraagde (benodigde) formulieren en kopieën aan ons hebben opgestuurd. 

Inwoners van de gemeente Nijmegen, die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst, ontvangen een gemeentelijke bijdrage. Weet je niet zeker of je hiervoor in aanmerking komt in de nieuwe situatie? Kijk dan op de beslisboom waar je duidelijk kunt zien welke situatie voor jou van toepassing is.

De gemeentelijke bijdrage is inkomensafhankelijk en je vraagt deze aan met het formulier ‘Ouderverklaring geen recht op kinderopvang. De aanvraag ontvang je bij de overeenkomst en deze stuur je ingevuld direct terug om hiervoor in aanmerking te komen. 

Belangrijk!

  • Vraag altijd een toeslag aan: óf kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst óf de gemeentelijke ouderbijdrage;
  • Woon je niet in Nijmegen dan heb je geen recht op de gemeentelijke bijdrage van de gemeente Nijmegen. Jouw kind kan, als de bezetting het toelaat, wel naar een van de peutergroepen in Nijmegen maar je betaalt daarvoor het volledige uurtarief van € 9,86 (2019).

Wil je weten wat de netto kosten zijn, raadpleeg dan de rekenhulp.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij de verschillende peutergroepen, dan informeren de medewerkers van Klantrelaties je graag. Zij zijn bereikbaar via 024 382 26 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Ouderbijdrage Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning voor ouders zonder kinderopvangtoeslag)