Gemeente Beuningen

Peutergroepen in de gemeente Beuningen

De gemeente Beuningen telt 8 peutergroepen, voormalig peuterspeelzalen, waarvan 6 met Voorschoolse Educatie (VE) aanbod. Peutergroep De Peppel en De Dromedaris bieden geen Voorschoolse Educatie en hebben dagdelen van 3,5 uur. De overige peutergroepen hebben dagdelen van 4 uur. Peuters zonder VE-indicatie van het consultatiebureau komen doorgaans 2 dagdelen. Afhankelijk van de locatie mag je kind starten met 2,5 of met 2 jaar.

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage?

Gaat jouw kind naar een peutergroep in de gemeente Beuningen en heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kan je in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage. Je betaalt dan een uurtarief van € 3,09 (tarief 2023). Hiervoor moet je kind ingeschreven staan in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Beuningen.

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage bij een VE-indicatie?

Krijgt je kind een VE-indicatie van het consultatiebureau? Dan stuurt het consultatiebureau deze digitaal door aan onze afdeling Klantrelaties. Zij nemen contact met je op over de plaatsing van jouw kind bij de peutergroep. Om de financiële drempel weg te halen, betaalt de gemeente Beuningen de VE-opvang van je kind. Je betaalt dus geen eigen bijdrage. Dit geldt alleen als je uiteindelijk 4 dagdelen peuteropvang afneemt en niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. 

Hoe regel ik de gemeentelijke bijdrage?

Kies je voor een peutergroep van KION, dan regelen wij de gemeentelijke bijdrage voor jou. Je betaalt aan KION alleen de ouderbijdrage. Bij de overeenkomst ontvang je de Ouderverklaring geen recht op kinderopvang’. Deze stuur je retour aan afdeling Klantrelaties, met de ondertekende overeenkomst en de bijbehorende stukken.

Meer informatie nodig?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij de verschillende peutergroepen, dan informeren de medewerkers van Klantrelaties je graag. Zij zijn bereikbaar via 024 382 26 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer