Gemeente West Maas en Waal

Peutergroepen in de gemeente West Maas en Waal

Bij de peutergroepen, voormalig peuterspeelzalen, in de gemeente West Maas en Waal zijn peuters welkom vanaf 2 jaar voor 2 dagdelen van 4 uur. Bij sommige locaties kunnen peuters meer (4) dagdelen komen als ze een indicatie hebben voor Voorschoolse Educatie (VE). De gemeente West Maas en Waal telt 6 peutergroepen waarvan 3 locaties Voorschoolse Educatie aanbieden. Dit zijn de peutergroepen in Beneden-Leeuwen, Dreumel en Wamel. Bij peutergroepen Alphen, Boven-Leeuwen en Maasbommel bieden we geen Voorschoolse Educatie.

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage?

Gaat jouw kind naar een peutergroep in de gemeente West Maas en Waal en heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kan je in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage. Hiervoor moet je kind ingeschreven staan in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente West Maas en Waal. De hoogte van de bijdrage hangt af van jullie inkomen en werksituatie. Voor iedereen geldt een eigen bijdrage, de hoogte hiervan vind je in de tabel hieronder:

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage bij een VE-indicatie?

Krijgt je kind een VE-indicatie van het consultatiebureau? Dan stuurt het consultatiebureau deze digitaal door aan onze afdeling Klantrelaties. Zij nemen contact met je op over de plaatsing van jouw kind bij de peutergroep. Om de financiële drempel weg te halen, betaalt de gemeente West Maas en Waal het 3de en 4de VE-dagdeel. Voor het 1ste en 2de dagdeel betaal je de ouderbijdrage volgens bovenstaande tabel. Niet alle locaties bieden Voorschoolse Educatie. Wil je dat je kind naar een peutergroep met VE-aanbod gaat, geef dit dan aan bij de afdeling Klantrelaties.

Hoe regel ik de gemeentelijke bijdrage?

Kies je voor een peutergroep van KION, dan regelen wij de gemeentelijke bijdrage voor jou. Je betaalt aan KION alleen de ouderbijdrage.

Meer informatie nodig?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij de verschillende peutergroepen, dan informeren de medewerkers van Klantrelaties je graag. Zij zijn bereikbaar via 024 382 26 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer