Peutergroepen in de gemeente Nijmegen

Bij de peutergroepen, voormalig peuterspeelzaal, in de gemeente Nijmegen zijn peuters welkom vanaf 2,5 jaar. Doorgaans komen zij 2 dagdelen van 3 uur. Op sommige locaties kunnen peuters eerder starten en meer dagdelen komen. Als je hier gebruik van wilt maken, geef dit dan aan bij de inschrijving. Kinderen die gebruik maken van voorschoolse educatie (VVE-indicatie) starten vanaf 2 jaar. Zij komen 4 dagdelen van 3 uur.

Wijziging dagdelen in 2020

In 2020 wordt landelijk het aantal uren voorschoolse educatie uitgebreid van 10 naar 16 uur per week. Bij de gemeente Nijmegen gaat dit uiterlijk per 1 augustus 2020 in. De uitbreiding in uren heeft als gevolg dat de dagdelen voor alle peuters langer worden om zo aan die 16 uur per week te voldoen.

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage?

Gaat jouw kind naar een peutergroep in de gemeente Nijmegen en heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kan je in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage. Hiervoor moet je kind ingeschreven staan in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Nijmegen. De hoogte van de bijdrage hangt af van jullie inkomen en werksituatie. Voor iedereen geldt een eigen ouderbijdrage, de hoogte hiervan vind je in de tabellen hieronder:

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage bij een VVE-indicatie?

Krijgt je kind een VVE-indicatie van het consultatiebureau? Dan stuurt het consultatiebureau deze digitaal door aan onze afdeling Klantrelaties. Zij nemen contact met je op over de plaatsing van jouw kind op de peutergroep. Om de financiële drempel weg te halen, betaalt de gemeente Nijmegen het 3e en 4e VVE-dagdeel. Voor het eerste en tweede dagdeel betaal je de ouderbijdrage volgens bovenstaande tabel.

Hoe regel ik de gemeentelijke bijdrage?

Kies je voor een peutergroep van KION, dan regelen wij de gemeentelijke bijdrage voor jou. Je betaalt aan KION alleen de ouderbijdrage. Bij de overeenkomst ontvang je de ‘Ouderverklaring geen recht op kinderopvang’. Deze stuur je retour aan afdeling Klantrelaties, met de ondertekende overeenkomst en de bijbehorende stukken.

Meer informatie nodig?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij de verschillende peutergroepen, dan informeren de medewerkers van Klantrelaties je graag. Zij zijn bereikbaar via 024 382 26 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.