Peutergroepen in de gemeente Druten

In de gemeente Druten is je kind welkom vanaf 2 jaar. Een dagdeel is 2, 2,5 of 3 uur, afhankelijk van de locatie.

Wijziging dagdelen in 2020

In 2020 wordt landelijk het aantal uren voorschoolse educatie uitgebreid van 10 naar 16 uur per week. Bij de gemeente Druten gaat dit uiterlijk per 1 augustus 2020 in. De uitbreiding in uren heeft als gevolg dat de dagdelen voor alle peuters langer worden om zo aan die 16 uur per week te voldoen.

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage?

Gaat jouw kind naar een peutergroep, voormalig peuterspeelzaal, in de gemeente Druten en heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kan je in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage. Hiervoor moet je kind ingeschreven staan in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Druten. De hoogte van de bijdrage hangt af van jullie inkomen en werksituatie. Voor iedereen geldt een eigen bijdrage, de hoogte hiervan vind je in de tabel hieronder:

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage bij een VVE-indicatie?

Krijgt je kind een VVE-indicatie van het consultatiebureau? Dan stuurt het consultatiebureau deze digitaal door aan onze afdeling Klantrelaties. Zij nemen contact met je op over de plaatsing van jouw kind op de peutergroep. Om de financiële drempel weg te halen, betaalt de gemeente Druten het 3de en 4de VVE-dagdeel. Voor het eerste en tweede dagdeel betaal je de ouderbijdrage volgens bovenstaande tabel. Niet alle locaties bieden voorschoolse educatie. Wil je dat je kind naar een peutergroep met VVE-aanbod gaat, geef dit dan aan bij de afdeling Klantrelaties.

Hoe regel ik de gemeentelijke bijdrage?

Kies je voor een peutergroep van KION, dan regelen wij de gemeentelijke bijdrage voor jou. Je betaalt aan KION alleen de ouderbijdrage.

Meer informatie nodig?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij de verschillende peutergroepen, dan informeren de medewerkers van Klantrelaties je graag. Zij zijn bereikbaar via 024 382 26 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.