Peutergroepen in gemeente Heumen

De gemeente Heumen telt 3 peutergroepen, voormalig peuterspeelzaal, waarvan 2 met voorschoolse educatie (VVE-aanbod). Peutergroep De Zilverberg biedt geen voorschoolse educatie. Bij alle peutergroepen mag je kind starten vanaf 2 jaar. Hij of zij komt dan doorgaans 2 dagdelen van 3,5 uur.

Wijziging dagdelen in 2020

In 2020 wordt landelijk het aantal uren voorschoolse educatie uitgebreid van 10 naar 16 uur per week. Bij de gemeente Heumen gaat dit uiterlijk per 1 augustus 2020 in. De uitbreiding in uren heeft als gevolg dat de dagdelen voor alle peuters langer worden om zo aan die 16 uur per week te voldoen. De urenuitbreiding geldt niet voor peutergroep De Zilverberg, omdat we hier geen voorschoolse educatie aanbieden.

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage?

Gaat jouw kind naar een peutergroep in de gemeente Heumen en heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kan je in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage. Hiervoor moet je kind ingeschreven staan in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Heumen. De hoogte van de bijdrage hangt af van jullie inkomen en werksituatie. Voor iedereen geldt een eigen ouderbijdrage, de hoogte hiervan vind je in de tabel hieronder:

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage bij een VVE-indicatie?

Krijgt je kind een VVE-indicatie van het consultatiebureau? Dan stuurt het consultatiebureau deze digitaal door aan onze afdeling Klantrelaties. Zij nemen contact met je op over de plaatsing van jouw kind op de peutergroep. Om de financiële drempel weg te halen, vraagt de gemeente Heumen een lagere ouderbijdrage als je kind een VVE-indicatie heeft. De ouderbijdrage is in dat geval € 0,17 per uur (in ieder geval tot 1/8/2020).

Hoe regel ik de gemeentelijke bijdrage?

Kies je voor een peutergroep van KION, dan regelen wij de gemeentelijke bijdrage voor jou. Je betaalt aan KION alleen de ouderbijdrage.  

Meer informatie nodig?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij de verschillende peutergroepen, dan informeren de medewerkers van Klantrelaties je graag. Zij zijn bereikbaar via 024 382 26 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.