Peutergroepen in gemeente Mook en Middelaar

Binnen de gemeente Mook en Middelaar heeft KION 2 peutergroepen: Villa Bambi en Dribbel. Beide locaties bieden voorschoolse educatie (VVE-aanbod). Bij beide peutergroepen mag je kind starten vanaf 2 jaar. Hij of zij komt dan doorgaans 2 dagdelen van 3,5 uur.

Wijziging dagdelen in 2020

In 2020 wordt landelijk het aantal uren voorschoolse educatie uitgebreid van 10 naar 16 uur per week. Bij de gemeente Mook en Middelaar gaat dit uiterlijk per 1 augustus 2020 in. De uitbreiding in uren heeft als gevolg dat de dagdelen voor alle peuters langer worden om zo aan die 16 uur per week te voldoen.

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage?

Gaat jouw kind naar een peutergroep, voormalig peuterspeelzaal, in de gemeente Mook en Middelaar en heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kan je in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage. Hiervoor moet je kind ingeschreven staan in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Mook en Middelaar. De hoogte van de bijdrage hangt af van jullie inkomen en werksituatie. Voor iedereen geldt een eigen bijdrage, de hoogte hiervan vind je in de tabellen hieronder:

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage bij een VVE-indicatie?

Krijgt je kind een VVE-indicatie van het consultatiebureau? Dan stuurt het consultatiebureau deze digitaal door aan onze afdeling Klantrelaties. Zij nemen contact met je op over de plaatsing van jouw kind op de peutergroep. Om de financiële drempel weg te halen, vraagt de gemeente Mook en Middelaar een lagere ouderbijdrage als je kind een VVE-indicatie heeft. De ouderbijdrage is in dat geval €0,17 per uur (2020).

Hoe regel ik de gemeentelijke bijdrage?

Kies je voor een peutergroep van KION, dan regelen wij de gemeentelijke bijdrage voor jou. Je betaalt aan KION alleen de ouderbijdrage.

Meer informatie nodig?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij de verschillende peutergroepen, dan informeren de medewerkers van Klantrelaties je graag. Zij zijn bereikbaar via 024 382 26 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.