Veiligheid en gezondheid

We vinden het belangrijk dat KION een veilige en gezonde omgeving biedt voor de kinderen en de medewerkers. We werken met z’n allen aan een gezonde en veilige kinderopvang.

Zoals in de visie van KION staat: ‘Kinderen ontdekken elke dag waar ze goed in zijn. Wij geven ze de ruimte om hun talenten te ontwikkelen. Net zoals kinderen zijn wij steeds in beweging. Zij groeien en wij groeien mee.’

Veilig en gezond

Dit groeien gaat (soms letterlijk) met vallen en opstaan en daar kunnen we doorlopend van leren. Natuurlijk maken we voortdurend een inschatting van de risico’s waardoor we té gevaarlijke situaties proberen te voorkomen. We willen en kunnen kinderen echter niet overal tegen beschermen. Ontwikkelen betekent ook ruimte, de wereld mogen ontdekken, leren met vallen en opstaan. Kleine ongelukjes, zoals schrammen of builen, horen hierbij. We leren kinderen stap voor stap omgaan met situaties die zij spannend vinden of risico’s met zich mee brengen. Zo leren ze ook hun eigen grenzen kennen en verleggen. 

KION Beleidsplan Veiligheid en Gezondheid

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer