Je bent zwanger...

Gefeliciteerd!

Er komt veel op je af die eerste maanden. Voor je werk zul je al op tijd voor ná het zwangerschapsverlof een aantal dingen moeten gaan regelen. Je verlof duurt tot minimaal tien weken na de bevalling en dan ga je weer aan het werk. Dat kan betekenen dat je de zorg voor jouw baby voor een deel uit handen gaat geven. Dat is een grote stap waarbij je zorgvuldig afweegt wat jou het beste lijkt voor jouw kind. Wat zijn de keuzes en waar kom je op uit?

Bij familie/vrienden of professionele kinderopvang?

Familie of vrienden vragen om op jouw kind te passen voelt vertrouwd. Ze staan waarschijnlijk ook buiten kantoortijden voor je klaar en zelfs als je kind zich niet zo lekker voelt of koorts heeft. Als de oppas ziek is moet je een vervanger vinden en het kan moeilijk zijn om tegen dierbaren te zeggen dat je het niet eens bent met de manier waarop zij handelen.  

Professionele kinderopvang heeft ook zijn voor- en nadelen. Opvoeddeskundigen nemen de behoefte van het kind als uitgangspunt en hanteren rituelen om kinderen een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Daarnaast zijn er andere kinderen om van te leren en mee te spelen. Het kinderdagverblijf is het hele jaar open en als een medewerker ziek is werkt er een vaste oproepkracht. De kosten kun je makkelijk berekenen in de rekenhulp

Kijk eens rond bij een locatie

Het is erg belangrijk om de sfeer te proeven bij een kinderdagverblijf. Maak bij een aantal locaties een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding en ervaar hoe het voelt als je binnenkomt, rondloopt en met de medewerker bespreekt wat jij belangrijk vindt. De beslissing voor de juiste locatie neem je dan veel makkelijker.

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer